Jedrenje

   
   

Jedan od izvornih sportova, zahvaljujući dugogodišnjoj pomorskoj tradiciji i okrenutosti otočana prema moru.

SUNBIRD SPORTS d.o.o. centar- http://www.sunbird.de

Sunbird Sport je prva i ujedno najstarija škola za jedrenje na dasci na Jadranu. Počeci ove škole kreću iz davne 1981.godine kada se Elmar Vogel se zaljubio u otok i osnovao školu. Škola trenutno ima široku ponudu sportskih materijala i raznovrsne tečajeve. Jedrenje na dasci se pruža kroz probni tečaj od 3 dana ili početni od 5 dana. Za one naprednije nudi se i napredni tečaj u trajanju od 4 dana. Postoji i mogućnost privatne edukacije što se može dogovoriti u samom centru.

Škola jedrenja katamarana nudi probni tečaj od 2 dana ili početni tečaj od 5 dana. Nakon svih tečaja moguće je polagati za dozvolu, koja je međunarodno priznata od najveće svijetske organizacije VDWS.

Ponuda se sastoji još od najma jedrilice, katamarana, daski za jedrenje, bicikli, kajaka te SUP (Stand up paddling ili veslanje na dasci – jako traženo i popularno). Za SUP nude i privatan sat ukoliko gosti nemaju nikakvog iskustva. Također je u ponudi SUP Sunset, tj. gledanje zalaska sunca na daskama za veslanje.

Za bilo kakve daljnje informacije javiti se na gsm. +385 91 528 3963/ +385 95 837 7142, e-mail:sunbird@web.de ili posjetiti centar u uvali Čikat.

SPORTSKO JEDRENJE – JEDRILIČARSKI KLUB JUGO - http:// www.jk-jugo.hr

Počeci sportskog jedrenja na Lošinju, usko su vezani za tradiciju pomorstva i brodogradnje, kao i za početak organiziranog bavljenja turizmom na otoku. U drugoj polovici 19 st. Lošinj je jedan od najjačih centara pomorstva i brodogradnje tadašnje Austro Ugarske monarhije sa velikom flotom od preko 100 prekooceanskih jedrenjaka, te brojnim manjim brodovima. Bogate obitelji brodovlasnika, kapetana i brodograditelja, mogle su se svojim brodovima, a naročito vještinom, ravnopravno takmičiti na organiziranim regatama sa vlasnicima lijepih jahti i kutera iz Beča, Trsta i Venecije, koji su već tada svojim jahtama posjećivali Lošinj, ili su ovdje imali svoje vile i ladanjske kuće. Pobjeda na regati, kao i danas, bila je čast i pitanje društvenog prestiža. Jedriličarski klub Jugo osnovan je u 7. mjesecu 1949. godine.Uz LOŠINJSKU REGATU ZA KLASU KRSTAŠ, koja okuplja i do pedesetak vrhunskih regatnih brodova, a odvija se prvog vikenda u kolovozu, članovi kluba organiziraju već preko 10 godina i REGATU ZA KLASU OPTIMIST koeficijenta 1.6, 'Kup Lošinja', koji se jedri drugog vikenda u studenome.

Newsletter

Upišite e-mail i prijavite se: Upišite kod sa slike:
Prijava gostiju
Pratite nas:
Instagram Pinterest RSS Facebook YouTube Google Earth Smartphone Application
Kontakt
O nama
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja
Priko 42, HR – 51550 MALI LOŠINJ, Hrvatska
Tel: +385 51 231 884, Tel: +385 51 231 547, Fax: +385 51 233 373
E-mail: losinj@visitlosinj.hr