Jedrenje

   
   

Jedan od izvornih sportova, zahvaljujući dugogodišnjoj pomorskoj tradiciji i okrenutosti otočana prema moru.

Jedan od izvornih sportova, zahvaljujući dugogodišnjoj pomorskoj tradiciji i okrenutosti otočana prema moru. Tako se već dugi niz godina održava "Lošinjska regata", prvog vikenda u mjesecu kolovozu, na kojoj mogu nastupiti svi oni koji posjeduju jedrilicu.

SUNBIRD SPORTS-CENTER - nalazi se u uvali Čikat u Malom Lošinju, na plaži ispod hotela Bellevue i nudi: -školu jedrenja - probni, osnovni i tečaj za napredne -najam jedrilica http://www.sunbird.de

SPORTSKO JEDRENJE – JEDRILIČARSKI KLUB JUGO

Počeci sportskog jedrenja na Lošinju, usko su vezani za tradiciju pomorstva i brodogradnje, kao i za početak organiziranog bavljenja turizmom na otoku. U drugoj polovici 19 st. Lošinj je jedan od najjačih centara pomorstva i brodogradnje tadašnje Austro Ugarske monarhije sa velikom flotom od preko 100 prekooceanskih jedrenjaka, te brojnim manjim brodovima. Bogate obitelji brodovlasnika, kapetana i brodograditelja, mogle su se svojim brodovima, a naročito vještinom, ravnopravno takmičiti na organiziranim regatama sa vlasnicima lijepih jahti i kutera iz Beča, Trsta i Venecije, koji su već tada svojim jahtama posjećivali Lošinj, ili su ovdje imali svoje vile i ladanjske kuće. Pobjeda na regati, kao i danas, bila je čast i pitanje društvenog prestiža. Jedriličarski klub Jugo osnovan je u 7. mjesecu 1949. godine, te ove godine slavi 60. obljetnicu. Uz LOŠINJSKU REGATU ZA KLASU KRSTAŠ, koja okuplja i do pedesetak vrhunskih regatnih brodova, a odvija se prvog vikenda u kolovozu, članovi kluba organiziraju već preko 10 godina i REGATU ZA KLASU OPTIMIST koeficijenta 1.6, 'Kup Lošinja', koji se jedri drugog vikenda u studenome.

http:// www.jk-jugo.hr

Foto galerija

Newsletter

Upišite e-mail i prijavite se: Upišite kod sa slike:
Prijava gostiju
Pratite nas:
Instagram Pinterest RSS Facebook YouTube Google Earth Smartphone Application
Kontakt
O nama
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja
Priko 42, HR – 51550 MALI LOŠINJ, Hrvatska
Tel: +385 51 231 884, Tel: +385 51 231 547, Fax: +385 51 233 373
E-mail: losinj@visitlosinj.hr