Hrvatska, Lošinj, Mali Lošinj 

Izložba: Drugi – pravi prostor, Jelena Bando 21.03.2017 - 22.04.2017

Izložba: Drugi – pravi prostor, Jelena Bando


   
   

Jelena Bando, Drugi – pravi prostor
Lošinjski muzej, Galerija Fritzi, 21. 3. – 22. 4. 2017.

Nova izložbena sezona Lošinjskog muzeja, u 2017. godini, počinje u utorak, 21. ožujka u 19 sati, u palači Fritzi, otvorenjem izložbe pod nazivom Drugi – pravi prostor umjetnice Jelene Bando, akademske slikarice i ilustratorice. Riječ je o recentnoj seriji likovnih radova koji uprizoruju autoričinu razmjenu iskustava s pojedincima koje je upoznala za vrijeme studijskog i rezidencijalnog boravka u Parizu, a koji dolaze s otoka Guadalupe u Karipskom otočju. Različitost kultura, susreti, druženja i osobne priče postali su inspirativni trenuci koje umjetnica vizualno tematizira u svojim kolorističkim kompozicijama.

Biljne i životinjske motive kao i depersonalizirane prikaze ljudske figure, u pomalo dezorijentiranim scenama tropske atmosfere, autorica dovodi u svoju svakodnevicu i time naglašava misaonu vezu s prijateljima koje prikazuje na svojim slikarskim platnima igrajući se pritom prostornim i vremenskim dimenzijama. Jelena Bando gotovo apstrahiranom motivikom naglašava umjetničku spontanost, intuitivnu slobodu i estetski senzibilitet na posve suvremen način – uslojavanjem značenja u mediju slikarstva i crteža.

Jelena Bando rođena je 1988. godine u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završila je 2012. godine, a studijski i rezidencijalno boravila je u Njemačkoj (Wurzburg, Berlin) i Francuskoj (Pariz). Izlagala je na dvanaest samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Francuskoj te na tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je dvaju nagrada za crtež i grafiku (Galerija SKC, Beograd; 15. bijenale crteža, Beograd). Tijekom 2013. godine pokrenula je projekt 36 Mountains koji je izrastao u poznati festival ilustracije. Članica je HDLU-a Zagreb od 2010. godine.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 22. travnja 2017.


Kontakt

Izložba: Drugi – pravi prostor, Jelena Bando

 
Palača Fritzi, Vladimira Gortana 35
Mali Lošinj
Hrvatska
 
+385 51 233 892
 
info@muzej.losinj.hr
 
www.muzej.losinj.hr

Foto galerija

Ocijeni i komentiraj

Upišite komentar :
Napominjemo da su komentari na ovom webu moderirani, što znači da se objavljuju tek nakon provjere u cilju sprječavanja spama.
Upišite ime:
Ocjena:
Komentiraj

Planer putovanja

Dodaj "Izložba: Drugi – pravi prostor, Jelena Bando"
Naš "Planer putovanja" Vam pomaže organizirati boravak na Lošinju. Jednostavno dodajte destinacije ili druge točke interesa, a "planner" će ih posložiti te ispisati na printeru - spremne za ponijeti na putovanje!

Vremenska prognoza

Click for the latest Losinj Island weather forecast.

Newsletter

Upišite e-mail i prijavite se: Upišite kod sa slike:
 
Prijava gostiju
Pratite nas:
Instagram Pinterest RSS Facebook YouTube Google Earth Smartphone Application
Kontakt
O nama
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja
Priko 42, HR – 51550 MALI LOŠINJ, Hrvatska
Tel: +385 51 231 884, Tel: +385 51 231 547, Fax: +385 51 233 373
E-mail: losinj@visitlosinj.hr