VLASNICI VIKEND KUĆA I STANOVA ZA ODMOR

   
   

Od 01.01.2016. u primjeni je informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor, besplatna internetska aplikacija koja povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj i omogućava ažurnu bazu podataka o smještajnim objektima i pružateljima usluga smještaja.

Zadovoljstvo nam je zaželjeti Vam dobrodošlicu u Grad Mali Lošinj i zaželjeti Vam ugodan boravak i ove godine.

Od 01.01.2016. u primjeni je novi informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor, besplatna internetska aplikacija koja povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj i omogućava ažurnu bazu podataka o smještajnim objektima i pružateljima usluga smještaja.

UNOS OBJEKTA U EVISITOR I IZDAVANJE KORISNIČKIH PODATAKA:

Kako bi se Vaš objekt unio u sustav eVisitor te Vam se izdali korisnički podaci potrebno je jednom doći u Ured Turističke zajednice sa sljedećim dokumentima:

- OIB vlasnika

- osobni identifikacijski dokument vlasnika objekta (osobna iskaznica ili putovnica)

- vlasnički list

Nakon što preuzmete korisničke podatke više nije potrebo dolaziti u turističku zajednicu, već sami prijavljujete sebe i sve osobe u vikend kući ili stanu za odmor.

U slučaju da vlasnik objekta ne može osobno preuzeti korisničke podatke, u njegovo ime to može učiniti opunomoćenik temeljem punomoći ovjerene kod javnog bilježnika. Uz punomoć, opunomoćenik mora uz sebe imati i vlastitu osobnu iskaznicu te kopiju osobne iskaznice vlasnika objekta.

OBVEZA PRIJAVE

Sukladno zakonskim odredbama vlasnici vikend kuća dužni su se prijaviti svakim dolaskom u razdoblju glavne sezone u ovu vrstu objekta. Obveza prijave i odjave ne prestaje plaćanjem paušalnog iznosa. Obveza prijave vlasnika kuća ili stanova za odmor, kao i svih osoba koje borave u toj kući ili stanu vrijedi u razdoblju glavne sezone, od 01.05. do 30.09. u roku od 24 sata po dolasku, te zadnjeg dana boravka obveza odjave boravka.

PLAĆANJE BORAVIŠNE PRISTOJBE:

Temeljem odabrane mogućnosti plaćanja /po danu ili paušalno / preuzimate uplatnicu u sustavu i plaćaju obvezu boravišne pristojbe u financijskim institucijama (banka, pošta, FINA) ili putem netbanking sustava.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja omogućit će u Turističkom uredu terminal za prijavu vlasnika vikend kuća i biti će dostupna stručna pomoć djelatnika TZG Malog Lošinj

Plaćanje boravišne pristojbe vlasnika kuća ili stanova za odmor

Vlasnici kuće ili stana za odmor i sve osobe koje noće u toj kući ili stanu, boravišnu pristojbu plaćaju po svakom ostvarenom noćenju.

Vlasnik kuće ili stana za odmor može, za sebe i članove uže obitelji, boravišnu pristojbu platiti u paušalnom iznosu.

Članovima uže obitelji vlasnika kuće ili stana za odmor smatraju se: bračni drug, srodnici u ravnoj lozi i njihovi bračni drugovi, braća i sestre te njihova djeca i bračni drugovi, braća i sestre roditelja te njihova djeca i bračni drugovi, posvojitelj i posvojče te njihova djeca i bračni drugovi, pastorčad, maćeha i očuh.

Vlasnik kuće ili stana za odmor koji se opredijeli za plaćanje paušalnog iznosa boravišne pristojbe dužan je paušalni iznos boravišne pristojbe uplatiti do 15.srpnja tekuće godine.

Boravišna pristojba u kunama

Razred turističkog mjesta

Za dva člana (po osobi)

Za svakog sljedećeg člana (po osobi)

A – Mali Lošinj (Artatore, Valdarke), Veli Lošinj, Osor, Nerezine, Punta Križa (Draga, Pogana)

B – Ilovik, Unije, Susak

C – Ćunski (Kandija), Sv.Jakov, Ustrine

D - Belej, Vele i Male Srakane

A

60,00

25,00

B

45,00

20,00

C

40,00

15,00

D

30,00

12,00

Prednje odredbe o plaćanju boravišne pristojbe u paušalnom iznosu ili umanjenom iznosu od 70 % kod plaćanja po danu, odnose se pored hrvatskih i na strane državljane država ugovornica Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru. / Austrija,Belgija,Danska,Finska,Francuska,Njemačka,Grčka,Irska,Italija,Luksemburg,Nizozemska, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Cipar, Republika Češka, Estonija, Latvija, Litva, Mađarska, Malta, Poljska, Slovačka, Slovenija, Island, Lihtenštajn i Norveška)/.

Visina BP po danu u umanjenom iznosu od 70 % iznosi:

Tur.mjesto

kn

A

2,10

B

1,80

C

1,50

D

1,20

Boravišnu pristojbu ne plaćaju:

1. djeca do dvanaest godina starosti,

2. osobe s tjelesnim invaliditetom od 70% i većim i jedan pratitelj,

3. sudionici školskih paket aranžmana (paušalnih putovanja) odobrenih od strane školske ustanove,

4. sezonski radnici,

5. članovi uže obitelji stanovnika turističke općine ili grada,

6. putnici na putničkom brodu u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci,

7. vlasnici kuće za odmor i članovi njegove obitelji, ako je kuća za odmor izvorna stara obiteljska kuća stečena nasljeđivanjem od ostavitelja koji je imao posljednje prebivalište u turističkoj općini ili gradu, kada noće u toj kući,

8. osobe koje uslugu noćenja koriste u okviru ostvarivanja programa socijalne skrbi,

Osobe od 12 do 18 godina starosti, plaćaju boravišnu pristojbu umanjenu za 50 %.

UPLATNI RAČUN BORAVIŠNE PRISTOJBE:

HR1910010051725204744

Za sve dodatne informacije, obratite se Turističkom uredu TZG Malog Lošinja.

Foto galerija

Komentari


Croatian Snježana  |  07.08.2016  |  StarStarStarStarStar
Na postavljena pitanja uglavnom ne dajete prave odgovore već ponavljate ono što piše u tekstu iznad pitanja. Tako ispada da oni koji postavljaju pitanja ili ne znaju čitati ili ne razumiju pročitano. S jedne strane vlasnike kuća i stanova za odmor maltretirate, a s druge ih omalovažavate neadekvatnim odgovorima. Ako niste nadležni da na neko pitanje date pravi odgovor, onda bar uputite pitatelja na pravu adresu na kojoj ga može dobiti.
Croatian jura  |  22.07.2016  |  StarStarStarStarStar
Vlasnik sam stana u M. Lošinju, kojeg koristim najviše 3 tjedna godišnje. Odvoz smeća plaćam 12 mjeseci godišnje, iako se po zakonu smiju naplaćivati isključivo OSTVARENE usluge. Također, prema zakonu već dvije godine odvoz smeća se mora naplaćivati prema količini, a ne mjesečnim ratama. Paušal za vodu također plaćam 12 mjeseci. Isto tako i za struju. Plaćam i godišnji komunalni doprinos. I unatoč svemu tome - što 11 i pol mjeseci plaćam usluge koje ne koristim (što je protuzakonito), moram još plaćati i boravišnu prostojubu!!! Nije li to besmisleno?
Reply Turistička zajednica Grada Malog Lošinja:
Poštovani, trenutni Zakon o boravišnoj pristojbi u primjeni je od 2009.godine i boravišnu pristojbu plaćaju vlasnici vikend kuća sukladno odredbama navedenog Zakona. Sukladno zakonskim odredbama vlasnici vikend kuća dužni su se prijaviti svakim dolaskom u razdoblju glavne sezone u ovu vrstu objekta. Obveza prijave i odjave ne prestaje plaćanjem paušalnog iznosa. Obveza prijave vlasnika kuća ili stanova za odmor, kao i svih osoba koje borave u toj kući ili stanu vrijedi u razdoblju glavne sezone, od 01.05. do 30.09. u roku od 24 sata po dolasku, te zadnjeg dana boravka obveza odjave boravka. Vlasnici kuće ili stana za odmor i sve osobe koje noće u toj kući ili stanu, boravišnu pristojbu plaćaju po svakom ostvarenom noćenju, a može se opredijeliti i za plaćanje u paušalnom iznosu do 15.07. Turistički ured Mali Lošinj

Croatian Iulianus  |  25.05.2016  |  StarStarStarStarStar
Niste odgovorili zašto je obvezan dolazak fizičke osobe za izdavanje pristupnih podataka? Zar te podatke ne možete poslati odgovarajućom poštom?
Reply Turistička zajednica Grada Malog Lošinja:
Poštovani, upute su izdane od strane Hrvatske turističke zajednice, a za više informacija slobodno se obratite službi za eVisitor sustav putem sljedećih kontakata: T: +385 1 549 44 77 E: eVisitor@htz.hr Turistički ured

Croatian Iulianus  |  15.05.2016  |  StarStarStarStarStar
Zar nije bilo oportunije iskoristiti postojeće evidencije vlasnika kojima Grad Mali Lošinj šalje uplatnice za porez na kuće/stanove za odmor? Čemu osobno dolaziti po podatke i time maltretirati vlasnike koji su ionako oštećeni? Zar je vlasnički list jedini dokaz vlasništva kuće/stana za odmor?
Reply Turistička zajednica Grada Malog Lošinja:
Zahvaljujemo na Vašem komentaru. Sukladno uputama Hrvatske turističke zajednice, a vezano za unošenje obveznika vlasnika vikend kuća u sustav eVisitor, kao dokaz vlasništva mogu se dostaviti i sljedeći dokumenti: - kupoprodajni ugovor - izvadak iz zemljišnih knjiga - rješenje o nasljeđivanju - rješenje o utvrđivanju posebnog poreza na kuće/stanove za odmor - rješenje o ozakonjenju nezakonito izgrađene zgrade - izvadak iz katastara - dokaz da je podnesen zahtjev za ozakonjenje nezakonito izgrađene zgrade - zbirne evidencije nadležnih tijela (npr. evidencija obveznika plaćanja komunalne naknade, evidencija obveznika plaćanja poreza na kuće i stanove za odmor i dr.) Za izdavanje pristupnih podataka fizičkoj osobi potrebno je da obveznik inicijalno prvi put dođe u turističku zajednicu sa identifikacijskim dokumentom. Pristup je moguće omogućiti i osobi koja je ovlaštena zastupati ili ima punomoć vlasnika.

Croatian MELITA  |  31.03.2016  |  StarStarStarStarStar
Boravišna pritojba - POZIV NA BROJ????
Reply Turistička zajednica Grada Malog Lošinja:
Poštovana Melita, poziv na broj sustav automatski ispisuje prilikom izrade uplatnice. Turistički ured.

Ocijeni i komentiraj

Upišite komentar :
Napominjemo da su komentari na ovom webu moderirani, što znači da se objavljuju tek nakon provjere u cilju sprječavanja spama.
Upišite ime:
Ocjena:
Komentiraj

Video

Novosti

16.09.2017
Lošinjan Daniel Gospić pobjednik 31. Euro - afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu!
15.09.2017
Na Lošinju svečano otvoreno 31. Euro - afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu!
14.09.2017
Dani hrvatskog turizma 2017. - otvorene on line prijave
13.09.2017
Majstorije chefa Melkiora Bašića obogatile ovogodišnji Food Film Festival
11.09.2017
ANKETA O ZADOVOLJSTVU STANOVNIKA - TURIZAM NA LOŠINJU 2017.
06.09.2017
Najinovativniji spa doživljaj današnjice doživite uz Valmont kozmetiku u 5* hotelu Bellevue
05.09.2017
Erich i Rosa Trummer - 30 godina redoviti posjetitelji Lošinja!
04.09.2017
Javni poziv za sufinanciranja događanja u okviru programa rada TZG Malog Lošinja za 2018. godinu
02.09.2017
Imenovan novi direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja
01.09.2017
Na Lošinju: EURO-AFRIČKO PRVENSTVO U PODVODNOM RIBOLOVU
01.09.2017
Lošinj obilježio 2 milijuna noćenja 10 dana ranije
31.08.2017
Čak 10 dana ranije nego lani Grupa Jadranka ostvarila milijunto noćenje
24.08.2017
Rujan na Lošinju u znaku pomorstva i sporta, a zabavu garantiraju Marijan Ban & Diktatori, T.B.F. i Tedi Spalato
21.08.2017
7. Festival lošinjskih balkona na otoku vitalnosti
20.08.2017
Glazbena večer u lošinjskom hotelu Bellevue uz note violončelistice Ane Rucner
14.08.2017
Cjelogodišnjim letom iz Kölna preko Riječkog aerodroma do Lošinja
09.08.2017
Brošura i promotivni video „Savjeti za odgovornog putnika“
07.08.2017
Rasprodani koncert za pamćenje Lane Kos i Leona Košavić
02.08.2017
Dani hrvatskog turizma 2017. godine u Malom Lošinju, 25. i 26. listopada
30.07.2017
32. Dan iseljenika na Susku
29.07.2017
32. Dan iseljenika na otoku Susku! - najava
26.07.2017
Najbolji luksuzni Boutique Spa u Hrvatskoj nalazi se u lošinjskoj Alhambri
20.07.2017
Lošinj otok vitalnosti - brend vrhunske kvalitete i cjelokupnog sadržaja
14.07.2017
U Malom Lošinju ekskluzivno predstavljen šampanjac Moët Ice Impérial Rosé!
13.07.2017
Stoti rođendan proslavio na otoku vitalnosti!
10.07.2017
Lošinjski Boutique Hotel Alhambra novi član Virtuosa – mreže vodećih turističkih subjekata
30.06.2017
Lošinj uspješno plovi turističkom godinom
19.06.2017
Lošinjski Vitality Hotel Punta prvi hotel na Jadranu
17.06.2017
Luca Sardella snimao Parola di police verde na Lošinju
14.06.2017
Održana 2.radionica EU projekta Antičke zamke Jadrana
05.06.2017
VLASNICI VIKEND KUĆA I STANOVA ZA ODMOR
22.05.2017
U lošinjskoj Alhambri predstavljena glasovita Château Mouton Rothschild vina iz Francuske
18.05.2017
Vollo - online usporedba i kupovina karata za inozemne i domaće turiste
17.05.2017
„Prijatelji mora„ ove godine pod nazivom „ Igre “ gostuje na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju od 19. svibnja do 1. lipnja 2017.
08.05.2017
Lošinjski originalni suveniri 2017.
06.05.2017
U okviru obilježavanja 70. rođendana, dodijeljena priznanja jubilarnim zaposlenicima Grupe Jadranka
05.05.2017
Lošinjska Grupa Jadranka svečano proslavila veliki jubilej – 70 godina uspješnoga rada
03.05.2017
Lošinju još jedno veliko priznanje za zdravstveni turizam!
28.04.2017
World cup 2018.– Downhill Lošinj
25.04.2017
Festival Apoksiomena i antike predstavlja 11. Feštu lošinjske kuhinje
24.04.2017
Ponajbolja vina s Plešivice predstavljena na prvom ovogodišnjem enološkom Masterclassu u lošinjskoj Alhambri
20.04.2017
Biciklistički vikend na otoku vitalnosti
10.04.2017
Info subota dan za iznajmljivače
07.04.2017
Održana 8. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Malog Lošinja
07.04.2017
Poznati hotelski brend Lošinj Hotels&Villas predstavlja redizajn vizualnog identiteta
05.04.2017
5. Festival aromaterapije „Apsyrtides“
03.04.2017
Travanj na Lošinju u znaku sporta i vitalnosti
01.04.2017
Poziv - ponuda lokalnih proizvoda
01.04.2017
Lošinjski eno-gastro događaj okupio najznačajnije talijanske trendsetere u Milanu
28.03.2017
Putevima Rudolfa Habsburga
28.03.2017
5. Forum lošinjskih iznajmljivača „Inovativni privatni“
25.03.2017
Najava - 5. Forum lošinjskih iznajmljivača - Inovativni privatni 2017
21.03.2017
Turistička i gastronomska ponuda Lošinja u Ljubljani
21.03.2017
World cup – Downhill Lošinj - 21. – 22. travnja 2018.
20.03.2017
Prvi turistički vodič o zdravlju i wellnessu: 'Mali Lošinj Health and Wellness Destination Guide'
13.03.2017
Dani lošinjske kuhinje u Ljubljani
08.03.2017
Tvrtka Jadranka hoteli dobitnik certifikata za upravljanje energetskom učinkovitošću
08.03.2017
Hrvatska oduševila National Geographic Channel
25.02.2017
Srednjoškolci pokazali zavidne ugostiteljske vještine na regionalnom natjecanju održanom u hotelu Bellevue
24.02.2017
Poziv za Originalne lošinjske suvenire u 2017.
22.02.2017
„tourismA 2017.“: Lošinj i Apoksiomen oduševili brojne posjetitelje u Firenci
15.02.2017
Tečajevi stranih jezika - edukacija za iznajmljivače i članove njihovih obitelji koji aktivno sudjeluju u komunikaciji s gostima
15.02.2017
Kartice za iznajmljivače
14.02.2017
Apoksiomen na otoku vitalnosti i Muzej Apoksiomena na međunarodnoj izložbi u Firenzi
10.02.2017
Karneval na Lošinju
25.01.2017
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja treću godinu zaredom sufinancira marketinške aktivnosti iznajmljivača
05.01.2017
Lošinj zaključio uspješnu turističku godinu
04.01.2017
Ove zime priuštite si jedinstveni spa i wellness doživljaj u Vitality hotelu Punta
09.12.2016
Održana 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Malog Lošinja
06.12.2016
Dodijeljene nagrade i priznanja Poslovne izvrsnosti u turizmu 2016.
30.11.2016
Lošinjskim proizvođačima dodijeljena oznaka „Hrvatskog otočnog proizvoda“
28.11.2016
U sklopu Davis Cupa u Zagrebu predstavljene lošinjske delicije
18.11.2016
Lošinj- idealna zimska destinacija!
08.11.2016
Predstavljeni rezultati ankete Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja
12.09.2016
Lošinj nastavlja trend: ostvareno 2 milijuna noćenja
27.05.2016
Lošinjski originalni suveniri 2016. godine
22.04.2016
Lošinj, Sardinija, Barcelona i Bretanja osvojili nagradu Europske komisije za održivi razvoj!
11.04.2016
Vodeći hrvatski enolozi i vinari okupili se na prvom wine Masterclassu u lošinjskom Boutique hotelu Alhambra
29.03.2016
Apoksiomen na otoku vitalnosti
08.03.2016
4. Forum losinjskih iznajmljivača - Inovativni privatni 2016
04.02.2016
Aktivan početak nove turističke godine na Lošinju
11.12.2015
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja održala je 5. sjednicu Skupštine TZG Malog Lošinja
02.10.2015
Održan Rivafest s 500 gostiju na Lošinju
14.08.2015
5. FESTIVAL LOŠINJSKIH BALKONA
10.08.2015
Lošinjski Bellevue prvi hotel s 5* koji je zaslužio prestižnu Bijelu zastavu
06.08.2015
Mali Lošinj uz etno reviju 'Materina priča' i koncert Jacquesa Houdeka proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
20.07.2015
Grad Mali Lošinj zbog brige o podmorju primio Bijelu zastavu na koncertu Ane Rucner
16.06.2015
U europskom projektu ETIS - Lošinj s više od 130 indikatora mjeri svoju održivost
20.04.2015
Četiri dana, četiri otoka – završio prvi „Adria 4 island MTB stage race“
19.04.2015
Klub Gastronaut na Lošinju
12.04.2015
Apoksiomen i Lošinj uspješno predstavljeni u Londonu
26.03.2015
4. Sjednica Skupštine TZG Malog Lošinja
11.03.2015
INOVATIVNI PRIVATNI ! – 2. Forum lošinjskih iznajmljivača
03.03.2015
GASTRO PREZENTACIJA „APOKSIOMENOVA ANTIČKA KUHINJA“
11.02.2015
EDUKACIJA ZA IZNAJMLJIVAČE –TEČAJEVI STRANIH JEZIKA
06.02.2015
Apoksiomenova antička kuhinja
28.01.2015
Lošinjski koncept turizma osvojio svjetsku nagradu
20.01.2015
Apoksiomenova antička kuhinja
30.12.2014
53. Novogodišnji Kup gradova u podvodom ribolovu
29.12.2014
Hrvatska reprezentacija osvojila 37. Zimski kup nacija u podvodnom ribolovu
09.12.2014
Novi letovi za sezonu 2015
02.12.2014
Prezentacija Lošinja na kongresu hotelijera
21.11.2014
Održan prezentacijski let Rijeka-Mali Lošinj
09.10.2014
U Münchenu uspješno predstavljen Cresko-lošinjski arhipelag u sklopu projekta - Hrvatska 365
05.05.2014
Brzo i jednostavno do Lošinja
09.01.2014
Lošinj u 2013. godini ostvario više od 2,2 milijuna noćenja

Newsletter

Upišite e-mail i prijavite se: Upišite kod sa slike:
Prijava gostiju
Pratite nas:
Instagram Pinterest RSS Facebook YouTube Google Earth Smartphone Application
Kontakt
O nama
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja
Priko 42, HR – 51550 MALI LOŠINJ, Hrvatska
Tel: +385 51 231 884, Tel: +385 51 231 547, Fax: +385 51 233 373
E-mail: losinj@visitlosinj.hr