Samo otvorenje ovogodišnje 16. Fešte održat će se 25. travnja 2024. godine na malološinjskom trgu kada će lošinjski restorani, vinari i učenici Srednje škole Ambroza Haračića predstaviti svoje specijalitete u sklopu otvorenja ove gastro manifestacije.
Fešta lošinjske kuhinje posvećena je posebnostima otoka Lošinja, bogatoj i raznolikoj lošinjskoj flori, a već je 16 godina dio destinacijske ponude. U organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Grada Malog Lošinja, cilj je prezentirati našu gastro priču i omogućiti gastro doživljaj koji vraća u dio lošinjske povijesti. Osim poticanja i promoviranja lokalne gastronomije, na ovaj način obogaćujemo destinacijsku ponudu, ali i stvaramo dodatni motiv dolaska, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.
Raznovrsne specijalitete moguće je isprobati u sljedećim restoranima: restoran Artatore, restoran Baracuda, restoran Bocca Vera, Borik Mediterranean Bar, Gastro Pub Deveron, restoran Diana, restoran Eki, Lanterna Grill, restoran Manora, konoba Silvana, restoran Televrin, restoran Veli žal te restoran Za Kantuni.
Na otvorenju, uz restorane svoju će ponudu prezentirati i vinari; Komadina s Lošinja, Apolitico i Katunar.
Uživajte u jelovnicima tradicionalne lošinjske kuhinje. Pridružite nam se i isprobajte brojne specijalitete!