LIMUNCELLO i KREMONCELLO by chef Sasso

LIMUNCELLO i KREMONCELLO  by chef Sasso su domaći likeri od otočnih limuna koji ne sadrže pesticide, nisu špricani i uglavnom su s otoka Lošinja. Likeri ne sadrže nikakve arome ni bojila.  Limuni su ručno guljeni, sve se radi ručno te su količine ograničene. Prvisut akve vrste na otoku, napravljeni bez ikakve 'aparature' i mehanike. Postotak kore limuna u proizvodu je iznad prosjeka što proizvodima daje intenzivnu boju i okus. 

Svaki otočni nešpricani limun , ručno se opere i guli. Proces guljenja radi se ručno kako bi izbjegli  "bijeli dio" kore, što daje gorčinu. Kore se miješaju i maceriraju u etilnom alkoholu dulje od 3 tjedna. Aromatizirani etilni alkohol mješa se s rastopljenim šećerom  i vodom. U Kremoncello dodaju prokuhano niskokalorično mlijeko. Boce, etikete, markice također se ručno lijepe i pakiraju.
Kremoncello je kremasti liker od limuna koji sadrži prokuhano "low fat" mlijeko, a koji uz kombinaciju etanol alkohola ima neograničen rok trajanja. I jedno i drugo preporučeno je konzumirati hladno, iz hladnjaka bez leda. 
Likeri se prodaju u bocama od 500ml i 250ml.
Chef Sasso  autor je Limuncello i Kremocello likera, po recepturi svoje none iz Toscane.
Likere nudi u svojoj Bora bar konobi duže od 17 godina. Također je i autor Ragua od Vepra,  koji je u ponudi njihovog jelovnika u velološinjskoj konobi Bora bar.
vrh stranice